سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت ۷:۳۰ با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
ابطحی: روحانی مسئول اتفاقات اقتصادی نیست!
محمدعلی ابطحی، از دستگیرشدگان فتنه سال 88 و معاون رئیس دولت اصلاحات طی یادداشتی در روزنامه اعتماد با اشاره به مشکلات اقتصادی نوشته است:
«اتفاقات روزمره اقتصادی که در جامعه وجود دارد با اینکه با مسئولیت مستقیم دولت نیست یا دست کم همه مسئولیت آن به عده دولت نیست اما رقبا همه این مسئولیت را در غیاب "سخن گفتن" به گردن دولت میاندازند.»
او که این یادداشت را در اشاره به جایگاه سخنگوی دولت و ضرورت ارتباط با مردم نوشته است، همچنین میافزاید: دولت –روحانی- نه سخنگو دارد نه وزرا حاضرند صحبت بکنند و نه اگر صحبت می کنند، حرمت کافی برای مردم قائلند و در بعضی از موارد سخن گفتنشان هم مورد پذیرش مردم نیست.[1]
*ابطحی با ژست انتقادی اما به طرز کاملا واضحی قصد بریءالذمه کردن رئیسجمهور روحانی و دولتِ اصلاحطلبان را از مشکلات و نوسانات اقتصادی دارد.
اقدامی فاقد منطقی سیاسی و ناجوانمردانه که با هیچ بخشی از واقعیتهای روز کشور تطابق ندارد.
اگر آقای روحانی و اطرافیان اصلاحطلب او با برخورداری از 95 درصد امکانات و بودجه کشور؛ مقصر اتفاقات اقتصادی این روزها نیستند پس چه کسی میتواند مقصّر باشد؟!
پیش از این، غلامرضا تاجگردون، نماینده اصلاحطلب و رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس طی صحبتهایی گفته بود: «شک ندارم بانک مرکزی و سیستم بانکی و برخی از ارکان دولت عمدا مأموریت بر خرابتر شدن اوضاع و اذیت کردن مردم را دارند.»[2]
مسئله قابل توجه این قضایا نیز پروژه «مقصّرتراشی» اصلاحطلبان است...
آنها بعنوان کسانی که در سال 92 آقای روحانی را بر سر کار آوردند، از برجام روحانی حمایت کردند، فراکسیون امید مجلس و شورای شهر تهران را تشکیل دادند و در انتخابات 96 هم بر ادامه راه مشترک خود با روحانی تأکید کردند اما این روزها و با مشخص شدن ضعفهای دولت، شکست برجام و ناکارآمدی آشکار چپها در مجلس و شورای شهر تهران؛ تنها کاری که نمیکنند «پذیرش مسئولیت» است!
اصلاحطلبان از این میگویند که برجام تصمیم رهبری نظام بوده، ما مسئول عملکرد روحانی نیستیم، روحانی هم مسئول قضایای اقتصادی نیست، لیست امید حاوی بهترینهای ما نیست و شورای شهر تهران هم دارد خوب کار میکند اما برخی نهادها نمیگذارند که شهردار ما کار کند!
بدیهیست که اینهمه توجیهات مضحک و اکاذیب برآمده از اکاذیبی دیگر، تنها و تنها به این دلیل در مقابل چشمان مردم قرار میگیرد که چپها نمیخواهند مسئولیت اصلی خود در تمام این قضایا را بپذیرند چون از عواقب آن بیمناکند.
گفتنیست البته کسانی از اصلاحطلبان و از جمله کارگزارانیها نیز هستند که تأکید دارند دولت و اصلاحطلبان در وضع موجود سهیماند و بایستی پاسخگو باشند. اما این عده در اقلیّت قرار دارند و صدای آنها بعنوان پژواک عمومی جبهه اصلاحات شنیده نمیشود.
***
حالا که قدرت دست اصلاحطلبان است؛ وارونهنمایی میکنند...
شهربانو امانی، فعال اصلاحطلب، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم و عضو شورای شهر تهران، در بخشی از یک یادداشت تحلیلی در روزنامه سازندگی نوشته است:
«در این شرایط که تا این حد فشار از خارج از کشور داریم، عدهای هم در داخل تمام همتشان این است که دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران را به خصوص در دولت آقای روحانی و زمانی که اصلاحطلبان روی کار هستند، وارونه جلوه بدهند.»
*خانم امانی، دانسته یا نادانسته به حقیقتی مهم اشاره کرده است که اصلاحطلبان، این روزها و برای اینکه از مسئولیت ضعفهای دولت بگریزند؛ آنرا انکار میکنند.
اصلاحطلب بودن روحانی و دولت او و در قدرت بودن اصلاحطلبان گزینهای نیست که پنهان باشد؛ اگرچه عدهای قصد دارند آنرا بپوشانند و شبهحقیقتی دیگر را به ذهن افکار عمومی قالب کنند.
چپها که زمانی میگفتند ما فدائیان روحانی و تضمین او هستیم[3] اما طی ماههای اخیر از این گفتهاند که ما مسئول عملکرد روحانی نیستیم، بین ما و او نسبت خویشی محکمی برخوردار نیست، اصلاحطلبان در دولت نیستند و...!
محسن رهامی، از فعالان اصلاحطلب، چند هفته قبل در این باره گفته است: ما مسئول اشتباهات و کاستیهای دولت نیستیم، زیرا درست است که ما دولت را دربرابر کاندیداهای دیگر حمایت کردیم اما در تصمیم گیری های او چندان نقشی نداریم و طبیعی است که مسوولیت آن را حاضر نیستیم بپذیریم.
او اما در عین حال تصریح کرده بود: ولی مردم این موضوع را از ما نمی پذیرند و اساسا تفاوتی میان دولت روحانی و اصلاح طلبان قائل نیستند.[4]
اکنون باید دید که اصلاحطلبان همچنان بر کمیت انکار خواهند نشست و با استنکاف از پذیرش مسئولیت، آینده سیاسی خود را به سمت محاق بیشتری هول میدهند یا اینکه با حقیقت در قدرت بودن خود طی دو دولت یازدهم و دوازدهم کنار خواهند آمد و به پیشواز تبعات اجباری آن خواهند رفت؟!
***
«معصومه ابتکار» مشکل فحّاشی و خشونت در ورزشگاهها را حل کرد
معصومه ابتکار، فعال اصلاحطلب و معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده طی اظهاراتی در خبرگزاری ایلنا با اشاره به پیگیریهای خود در زمینه حضور زنان در ورزشگاهها و اینکه تاکنون اتفاق خاصی نیافتاده، گفته است:
وقتی ما در بازیهای جهانی مانند بازیهای آسیایی شرکت میکنیم و نزدیک به یکصد نفر از ورزشکاران در هیات ایران را بانوان تشکیل میدهند و یک سوم مدلها متعلق به زنان است، این حضور پررنگ و تاثیرگذار زنان ورزشکار، پیام مهمی برای ما دارد و آن، این است که ما باید این مسئله را حل کنیم.
او همچنین تصریح میکند:
اخیر در مطالعهای، با چند جامعهشناس در حوزه ورزش مصاحبه شده است. به طور مشخص همه این صاحبنظران حضور بانوان در ورزشگاهها را مفید ارزیابی کردهاند. آنها معتقدند که حضور زنان در ورزشگاهها میتواند آسیبها و خشونتها را کم کرده و حتی به رعایت ادب در ورزشگاهها کمک کند.[5]
*قبل از ابتکار، مصطفی تاجزاده نیز در اظهاراتی عجیب پیرامون حضور بانوان در ورزشگاهها اظهار کرده بود: سنت الهی باعث ورود زنان به ورزشگاهها میشود![6]
در کنار این دو نفر، محمدرضا ظریفیان، دیگر فعال اصلاحطلب، مدتی قبل اینطور گفته بود که بگذارید زنان به استادیومها بروند تا ناراحتی مردم از فساد رفع شود.[7]
قبل از این افراد، حتی یکی از جامعهشناسان اصلاحطلب مدعی شده بود که اگر زنان به ورزشگاهها بروند و فحش بشنوند؛ این مسئله هیچ اشکالی ندارد چون این مقوله به صورت روزمره در جامعه ما وجود دارد!
همچنین از آنجا که حکما نه خانم ابتکار و نه جامعهشناسانی که ابتکار به آنها اشاره کرده است، در جریان نیستند! لازم به اشاره است که برخی فدراسیونهای ورزشی کشور تجربه حضور بانوان در «ورزشگاههای غیر استاندارد» را دارند. تجربههایی که مشحون از فحاشی، کشف حجاب، رقص و حرکات دون شأن بود و هیچ ثمره مثبتی هم نداشت.
فلذا مشخص نیست خانم ابتکار از کدام کارشناسان و کدام تجربهها سخن میگوید؟!
*عکس از ایلنا
***
1_ http://www.magiran.com/npview.asp?ID=3808941
2_ mshrgh.ir/896304
3_ https://www.isna.ir/news/96021206977/
4_ mshrgh.ir/891831
5_ https://tnews.ir/news/6346119556485.html
6_ mshrgh.ir/895955
7_ mshrgh.ir/874703